Wat te eten in Amsterdam?

Wat te eten in Amsterdam?
Wat te eten in Amsterdam
Amsterdam is een stad met een rijke culinaire cultuur waar je een breed scala aan internationale gerechten vindt, maar ook oer-Hollandse gerechten. Of je nu op zoek bent naar streetfood of een luxe eetervaring, er is voor elk wat wils. Hier zijn enkele must-try gerechten in Amsterdam:
1. Stroopwafels
Een hoofdbestanddeel van de Nederlandse keuken, stroopwafels zijn dunne wafels gevuld met stroop. Je vindt ze op straatmarkten, cafés en bakkerijen in de stad. Ze zijn een perfecte zoete lekkernij om van te genieten bij een kopje koffie of thee.
2. Bittere bal
Deze gefrituurde gehaktballen zijn een populaire Nederlandse snack, vaak geserveerd in bars. Ze zijn gemaakt met een mengsel van rund- of kalfsstoofpot en paneermeel en worden geserveerd met mosterd om te dippen. Ze zijn de perfecte hartige snack bij bier.
3. Haring
Als je een fan bent van zeevruchten, moet je haring proberen in Amsterdam. Nederlanders bereiden deze vis op een unieke manier door hem te marineren in een mengsel van azijn, uien en kruiden. Het is te vinden bij viskraampjes in de stad en wordt vaak geserveerd met augurken en uien.
4. Poffertjes
Net als minipannenkoekjes zijn poffertjes een donzige Nederlandse delicatesse, meestal geserveerd met boter en poedersuiker. Je vindt ze op straatmarkten en speciaalzaken door heel Amsterdam.
5. Indonesische keuken
Dankzij de koloniale geschiedenis heeft Amsterdam een ​​bloeiende Indonesische eetcultuur. Rijsttafel of "Rijsttafel" is een must-try eetervaring die een verscheidenheid aan kleine Indonesische gerechten met rijst serveert. Probeer zeker eens de nasi goreng (nasi) en saté (vleesspies).
6. Stempelpot
Stamppot is een hartig Hollands huisgemaakt gerecht gemaakt met aardappelpuree en groenten zoals boerenkool, zuurkool of wortelen. Vaak geserveerd met worst of gehaktballen, het is het perfecte gerecht om je op te warmen op een koude dag.
7. Hollandse kaas
Nederland staat bekend om zijn heerlijke kazen en Amsterdam is daarop geen uitzondering. Proef zeker de Goudse, Edammer en Maasdammer kazen, die je kunt vinden in kaasspeciaalzaken verspreid over de stad. Kaasliefhebbers moeten ook een bezoek brengen aan het Kaasmuseum, dat de geschiedenis en productie van Nederlandse kaas laat zien.
8. Oliebollen
Net als een donut zijn oliebollen een gefrituurd Nederlands gebakje dat vaak op oudejaarsavond wordt gegeten. Meestal gevuld met rozijnen en bestrooid met poedersuiker, vormen ze de perfecte zoete traktatie om van te genieten met een kop koffie of warme chocolademelk.
9. Patat
Frieten of frites zijn een populaire snack in Amsterdam, vaak geserveerd met diverse dipsauzen zoals mayonaise, ketchup en pindasaus. Probeer ze zeker eens bij een van de vele straatstalletjes of frietkraampjes in de stad.
10. Nederlands bier
Last but not least, probeer zeker wat Nederlands bier tijdens je verblijf in Amsterdam. Heineken is het bekendste Nederlandse bier, maar er zijn ook veel andere lokale bieren om te proberen. Bezoek brouwerijen als Brouwerij 't IJ of De Prael om de lokale bierscene te proeven.


Kortom, Amsterdam biedt een diverse culinaire scene met veel unieke en heerlijke gerechten om te proberen. Van oer-Hollandse lekkernijen tot internationale gerechten, er is voor elk wat wils. Dus kom hongerig en geniet van alles wat Amsterdam te bieden heeft!
Misschien ben je geïnteresseerd
  • Beste dagtochten vanuit Amsterdam
    Nederland is een land dat vaak wordt geassocieerd met Amsterdam, en terecht. Amsterdam is een fascinerende bestemming met tal van bezienswaardigheden en ervaringen om bezoekers te bieden. Wat veel mensen zich echter niet realiseren is dat Amsterdam ook een prima startpu...
  • Autoverhuurbedrijven in Amsterdam
    Amsterdam, de hoofdstad van Nederland, is een levendige stad die bekend staat om zijn verbluffende architectuur, pittoreske grachten en rijke cultuur. De stad trekt elk jaar miljoenen bezoekers die de vele attracties die het te bieden heeft komen ontdekken. Amsterdam, d...
  • Top 10 weekendtrips vanuit Amsterdam
    Even ontsnappen aan de drukte van Amsterdam voor een weekendje weg? Nederland is een klein land, waardoor het gemakkelijk is om de omliggende steden en dorpen in slechts een paar dagen te verkennen
  • Beste roadtrip vanuit Amsterdam voor koppels
    Op zoek naar de perfecte roadtrip voor stellen uit Amsterdam? Zoek niet verder! Nederland heeft een schat aan schilderachtige routes en charmante stadjes die wachten om ontdekt te worden.
  • Enkele populaire en interessante plekken om per fiets te verkennen in Amsterdam
    1. Vondelpark: Het Vondelpark, een van de bekendste parken van Amsterdam, is een ideale plek om te fietsen.
Whatsapp Telefon